Patrimoniul și educația în muzeele de artă din România – ediția a II-a

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Simion Gavrilă” Tulcea, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Regională ”Aegyssus”, organizează Sesiunea Națională de Comunicări ”PATRIMONIUL ȘI EDUCAȚIA ÎN MUZEELE DE ARTĂ DIN ROMÂNIA”, ediția a II-a.

Lucrările sesiunii se vor desfășura la Tulcea, în perioada 11-12 octombrie 2018 și vor avea în vedere următoarele teme:

– A. Conservare și restaurare în muzeele de artă
– B. Educație și marketing muzeal

Toți cei interesați sunt rugați să se înscrie la eveniment prin transmiterea titlului comunicării și a intenției de a participa, până la data de 31 august 2018, la adresa de e-mail: arta@icemtl.ro. Organizatorii își rezervă dreptul de a selecta lucrările ce vor fi susținute.

De la fiecare organizație sunt acceptați maxim 2 participanți, iar pentru primele 20 de persoane înscrise organizatorii vor asigura integral costurile de cazare și masă.

Cu ocazia evenimentului se va deschide și expoziția temporară ”Patrimoniu restaurat”, expoziție care finalizează proiectul cultural Adoptă o pictură! – ediția 2017, proiect prin care s-au strâns fonduri necesare restaurării unor lucrări reprezentative aflate în stare avansată de degradare din patrimoniul Muzeului de Artă Tulcea.

În speranţa că ne veţi onora cu prezenţa, vă mulţumim anticipat!

Toate lucrările prezentate vor fi publicate în DOBROART – Anuarul Muzeului de Artă Tulcea – Nr. 2, publicație care va fi elaborată după finalizarea evenimentului. În acest sens, tot până la data de 31 august 2018, la aceleași date de contact menționate anterior, se vor transmite lucrările prezentate în vederea publicării.

Vă rugăm ca articolele dumneavoastră să nu depăşească 10 pagini A4 (inclusiv note de subsol şi rezumat), să fie redactate în Microsoft Office Word, caracter Times New Roman, mărimea 12, la 1.5 rânduri şi aliniere Justify. Fotografiile, în format digital, vor fi prezentate separat, rezoluţie 300 dpi. Pentru rezumat, vă rugăm să aveți în vedere un text de 250-400 cuvinte, în limba engleză.