ETNOCULT – memoria culturală a comunităților etnice din Dobrogea

În perioada 1 septembrie – 31 octombrie 2016, Asociația de Dezvoltare Regională ”Aegyssus” desfășoară proiectul ”ETNOCULT-memoria culturală a comunităților locale din Dobrogea”.

Proiectul, cofinanțat de Guvernul României prin Departamentul pentru Relații Interetnice, vizează sprijinirea dialogului interetnic şi intercomunitar la nivel regional (Județele Tulcea și Constanța), promovarea diversității etnice, lingvistice, culturale și religioase.

Una dintre cele mai importante activități ale proiectului vizează organizarea la Tulcea, în perioada 27-28 octombrie 2016, a simpozionului multietnic ”ÎMPREUNĂ”,  la care vor fi invitați să participe reprezentanți ai comunităților locale multietnice din județe Tulcea și Constanța, reprezentanți ai instituțiilor publice sau  organizațiilor neguvernamentale cu activitate relevantă în domeniul multietnicității dobrogene. Cu ocazia evenimentului se va organiza și o expoziție temporară de promovare a comunităților locale multietnice din Dobrogea. Evenimentul se va desfășura la Casa Avramide.

Partener: Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Simion Gavrilă” Tulcea ( prin Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean și Muzeul de Etnografie și Artă Populară)